Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.ict.nsc.ru/jspui/handle/ICT/1673
metadata.dc.type: Article
Title: Систематизация знаний по теплофизическим свойствам веществ
Other Titles: Systematization of knowledge on thermophysical properties of substances
Authors: Г. Б. Загорулько
Ю. И. Молородов
А. М. Федотов
G. B. Zagorulko
Yu. I. Molorodov
A. M. Fedotov
Keywords: управляемая онтологией навигация;содержательный доступ;онтология;информационные ресурсы;сплавы;металлы;неорганические вещества;знания;ontology-driven navigation;meaningful access;ontology;information resources;alloys;metals;inorganics;knowledge
Issue Date: 2014
Publisher: Новосибирский государственный университет
URI: http://www.nsu.ru/xmlui/handle/nsu/6866
http://elib.ict.nsc.ru/jspui/handle/ICT/1673
ISSN: 1818-7900
Abstract: Описывается информационная система, обеспечивающая предоставление данных, систематизацию и интеграцию знаний и информационных ресурсов по изучению теплофизических свойств металлов и сплавов в широком диапазоне температур. Использование онтологии для описания предметной области позволяет семантически структурировать информационное наполнение системы и организовать навигацию и содержательный поиск информации. Технология, заложенная в разработку системы, ориентирована на экспертов предметных областей.
The paper describes the information system supporting the provision of data systematization and integration of knowledge and information resources for the study of thermophysical properties of metals and alloys in a wide temperature range. The use of ontology for describing domain allows semantically structured content system and organize the navigation and content-based retrieval of information. Technologies incorporated in the design of the system, focused on the domain expert.
metadata.dc.language.iso: ru
Appears in Collections:03.01 - Информационная безопасность

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
05.pdf461,75 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.